Köpa knipkulor

Vill du köpa knipkulor men vet inte vilka du ska välja? Då har du kommit rätt! Vi hjälper dig att välja ett par riktigt bra knipkulor som passar just dig! Här listar vi de bästa och populäraste knipkulorna i varje kategori.


Testvinnare!

Bästa knipkulornaSmartballs Teneo Duo

En riktig storsäljare som vunnit flertalet priser och bäst i test! 

Två mindre kulor inuti kulorna som roterar vid rörelse vilket gör träningen effektivare samtidigt som det dessutom stimulerar på ett mycket behagligt sätt!

Pris: 249:-

Köp knipkulor


Knipkulor med utbytbara vikter

Knipkulor med utbytbara vikterLELO Luna Kegel

Väldigt populära knipkulor som tack vare sitt unika pärlsystem är flexibla och bra för nybörjaren!

Välj den vikt som passar dig bäst då dessa knipkulor kommer med utbytbara vikter. Börja med de lättare kulorna och öka på vikten ju mer tränad du blir.

Pris 499:-

Köp knipkulor


Komplett bäckenbottentränare!

App för bäckenbottenträningOhMiBod Lovelife Krush

Utsedd till årets bästa digitala hälsoprodukt!

Avancerat hjälpmedel som känner av din uthållighet, hur hårt du kniper och din muskelkontroll för att sedan ta fram det ultimata träningsprogrammet. Låt Lovelife Krush göra jobbet åt dig! 

Detta är dessutom en fullfjädrad orgasmframkallare av rang med flera olika vibrationsmönster!

Pris 1195:-

Läs mer och köp


Singelkulor

Bästa singel knipkulanKnipkula singel

En del nybörjare tycker att det känns bättre att använda en singelkula i början eftersom det blir lite enklare att knipa runt en kula istället för två. För att det ändå ska vara utmanande och effektiv träning är just denna kula lite tyngre än genomsnittet.

Pris 119:-

Läs mer och köp


Set med flera kulor

Bästa knipkulorna för gravidaJe Joue: Ami

Bäst i Test med högsta betyg!

Perfekt set för nybörjare som vill stärka upp sin bäckenbotten och bli riktigt vältränad! Tre olika kulor med olika vikt och mjukhet som hjälper dig tillbaka efter en graviditet. Att du får ett mycket bättre sexliv ett givetvis ett stort plus!

Pris 495:-

/las-mer-och-kop.jpg


Vilka knipkulor ska man köpa?

Det finns hundratals om inte tusentals olika knipkulor att välja bland. Därför är det såklart jättesvårt att välja vilka knipkulor man ska köpa. Detta gäller ju framförallt de som är helt nybörjare på knipkulor och är på väg att köpa knipkulor för första gången. Det är väldigt lätt att bli överväldigad av alla olika val men kom ihåg att de flesta knipkulor fyller sin funktion och fungerar alldeles utmärkt. Är du bara ute efter ett enkelt träningsredskap för att öka effekten av din knipträning kan du köpa i princip vilka knipkulor som helst och du kommer troligtvis ändå bli nöjd. Lite längre ner tipsar vi om enkla och populära knipkulor som passar de flesta perfekt. Vill du däremot se till att du har koll på vad som finns innan du slår till på ett par nya knipkulor ger vi dig här massvis med tips på saker du kan tänka på när du ska köpa knipkulor.

Köpa singelkula eller vanliga knipkulor?

Du har säkert sett att det finns knipkulor som endast består av en kula medan de allra vanligaste är att det är två kulor som sitter ihop. Vilken variant ska man då köpa?

Det vanligaste är som sagt att man köper två knipkulor som sitter ihop med varandra. De är framtagna för att maximera effekten av din knipträning genom att skapa ett motstånd och hjälp dig att knipa rätt. En del, kanske oftast nybörjare, tycker dock att det känns bättre att använda en singelkula istället för att behöva föra upp två stycken kulor. Singelkulor ger även de bra träning och hjälper dig att uppnå goda resultat snabbare jämfört med att bara göra vanliga knipövningar utan knipkulor. Det är med andra ord till största delen en smaksak. Båda varianterna kan ge mycket goda resultat.

Är muskulaturen kraftigt förslappad kan det vara en bra idé att börja med att använda knipkulor med en lägre vikt. Eftersom en knipkula generellt sätt väger mindre än två kan en singelkula därför vara ett bra alternativ. Var dock noga med att kolla vikten innan du köper eftersom en singlekula inte alltid väger mindre än två.

Är det ditt första köpa kan vi rekommendera att köpa knipkulor i ett set om tre. Det finns flera märken som erbjuder sådana set där du får en singelkula, en dubbel och en som är lite tyngre. På så sätt kan testa dig fram och se vad som passar just dig bäst. Ofta är det ett bra köp tack vare att du kanske börjar med den lättaste och sedan byter upp dig ju bättre tränad du blir.

Hur stora knipkulor ska jag köpa?

Den absolut vanligaste storleken är 3-4 cm i diameter och det brukar vara ergonomiskt riktig för de allra flesta. Det finns dock även andra storlekar så ifall man tycker det känns obehagligt kan man köpa en lite mindre storlek istället. Det är dock viktigt att knipkulorna är tillräckligt stora för att fungera som ett motstånd när du kniper. Att köpa knipkulor i en mindre storlek göra att det ofta blir svårare att hålla kvar dem ifall du t.ex. står upp. Speciellt ifall knipkulorna dessutom är tunga. Geishakulor eller samlagskulor är kulor som används under sex men som även kan användas som knipkulor. Dessa är dock små och tunga vilket gör att de passar bäst för lite mer erfarna eller vältränade kniptränare.

Hur tunga knipkulor ska jag köpa?

Det finns flera olika vikter på knipkulor vilket kan göra det lite förvirrande vid köp. Man kan se det lite grann som styrketräning, ju tyngre vikter du har desto jobbigare blir det att lyfta. Börja därför med ett par lite lättare knipkulor och testa hur det känns. Det är bättre att byta upp sig senare istället för att köpa ett par som inte passar dig och som då antagligen inte kommer att komma till användning. Det finns faktiskt jättebra set med knipkulor av olika vikt eller knipkulor med utbytbara vikter att köpa. Det är perfekt för dig som inte riktigt vet vad du ska köpa och de låter dig dessutom öka på vikten och därmed svårighetsgraden i takt med att du blir bättre tränad. Som vi skrev här ovanför så är det inte bara vikten som påverkar svårighetsgraden utan även storleken. Små, kompakta och tunga knipkulor, som exempelvis geishakulor, är mycket svårare att hålla kvar jämfört med vanliga knipkulor.

Spelar materialet någon roll?

När du ska köpa knipkulor kommer du märka att de finns i ett flertal olika material. Behöver man ens tänka på vilket material det är i de olika knipkulorna och spelar det egentligen någon roll? Det kan faktiskt göra det.

Silikon

Silikon är det absolut vanligaste materialet knipkulor är tillverkade i. Det är hudvänligt och enkelt att rengöra. Tänk dock på att inte använda oljebaserade eller silikonbaserade glidmedel på knipkulor tillverkade i silikon. Använd istället vattenbaserat glidmedel.

Bomullssnöre

De allra billigaste knipkulorna är ofta tillverkade i t.ex. PVC och kulorna hålls ihop med hjälp av ett bomullssnöre. Givetvis fungerar det men rengöringen av kulorna kanske inte blir optimal med tanke på svårigheten med att rengöra bomullssnöret på ett bra sätt.

Latex

En del knipkulor kan innehålla latex vilket inte är ett bra material för dig som är känslig eller allergisk. Numera finns det inte längre så många knipkulor med latex och en del butiker väljer att inte sälja knipkulor med latex överhuvudtaget. Detta för att det helt enkelt finns så mycket bättre material att använda sig av till just detta ändamål. Numera säljs nästan bara silikon istället för latex.

Hårdplast

Även hårdplast är ett populärt material att använda sig av vid tillverkning av knipkulor. Det används ofta i kombination med silikon. Även hårdplast är enkelt att rengöra och hålla fräsch. Det man kan tänka på är dock fall det finns skarvar och glipor så kan det vara bra att tänka på att rengöra extra noga just där.

Övrigt

Det finns såklart fler material som används till knipkulor. Bland annat kan man se metall och glas på flera varianter. Fördelen med t.ex. glas kan vara att du faktiskt kan antingen värma eller kyla ner dem innan användning.


Tips på rengöringsmedel

Rengör knipkulorna

Hygiene är en dryg bakteriedödande gel för sexleksaker som tar bort minst 99.9% av de vanliga bakterierna. Passar perfekt till rengöring av dina knipkulor efter användning.

Pris 79:-

/las-mer-och-kop.jpg


Glöm inte köpa glidmedel till knipkulorna

Vid användning och träning med knipkulor rekommenderas att först stryka på lite glidmedel på knipkulorna och i slidmynningen. Se bara till att köpa ett glidmedel som fungerar bra till det material som dina knipkulor är tillverkade i. Vattenbaserade glidmedel passar däremot till alla knipkulor och sexleksaker.


Vattenbaserat glidmedel

Ekologiskt glidmedel

Ekologiskt glidmedel med toppbetyg!

Ett vattenbaserat glidmedel som med fördel används till alla typer av knipkulor.

Pris 129:-

/las-mer-och-kop.jpg


Var kan man köpa knipkulor online?

När du har bestämt dig för att du vill köpa knipkulor online kommer nästa fråga. Vilken butik är bäst att köpa knipkulor ifrån? Det finns ju som bekant en hel del butiker som säljer sexleksaker och intima hjälpmedel online. Vissa är bättre än andra men de flesta av de svenska stora butikerna håller förhållandevis hög klass så du behöver inte vara orolig. Se vår jämförelse av butiker som säljer knipkulor ifall du vill se recensioner och omdömen av flera av de svenska vuxenbutikerna. Här är i alla fall tre populära och mycket omtyckta butiker där du med gott samvete kan lägga en beställning utan att vara nervös.

Bäst Bättre Bra
Sinful.se Joyland.se Vuxen.se

Fler bra butiker

Sexleksakeroutlet Mshop
Lustjakt Oliver&Eva
Winkwink Intimera