Här är de bästa knipkulorna du kan köpa!

Att köpa knipkulor kan definitivt vara lättare sagt än gjort. Framför allt för dig som lider av beslutsångest och alltså har svårt att bestämma dig för vilka knipkulor du ska välja.

Naturligtvis vill du köpa ett par som är riktigt bra men visst kan det vara sjukt svårt att veta vilka som egentligen är de bästa knipkulorna? Det finns ju så in i bomben många att välja bland!

Vi har lagt ned många timmars arbete på detta, gjort omfattande research och tester, samt tagit del av andra kvinnors upplevelser av olika typer av knipkulor. Allt för att komma fram till ett begränsat urval av riktigt bra knipkulor.

Tanken är att det ska underlätta ditt val och göra det enklare och smidigare för dig att komma igång med knipövningar. Det viktigaste är nämligen just det. Att du kommer igång överhuvudtaget, gärna så tidigt som möjligt.

Tänk dock på att valet av knipkulor kan vara avgörande för ifall du kontinuerligt kommer att använda dem i längden. Dessutom måste de vara tillräckligt effektiva för att du ska känna att det ger dig något att använda dem. Annars kommer varken resultatet bli bra eller motivationen hållas uppe och risken att knipkulorna bara blir liggande är överhängade.


Testvinnare!

Bästa knipkulornaSmartballs Teneo Duo

En riktig storsäljare som vunnit flertalet priser och bäst i test! 

Två mindre kulor inuti kulorna som roterar vid rörelse vilket gör träningen effektivare samtidigt som det dessutom stimulerar på ett mycket behagligt sätt!

Pris: 249:-

Köp knipkulor


Knipkulor med utbytbara vikter

Knipkulor med utbytbara vikterLELO Luna Kegel

Väldigt populära knipkulor som tack vare sitt unika pärlsystem är flexibla och bra för nybörjaren!

Välj den vikt som passar dig bäst då dessa knipkulor kommer med utbytbara vikter. Börja med de lättare kulorna och öka på vikten ju mer tränad du blir.

Pris 499:-

Köp knipkulor


Komplett bäckenbottentränare!

App för bäckenbottenträningOhMiBod Lovelife Krush

Utsedd till årets bästa digitala hälsoprodukt!

Avancerat hjälpmedel som känner av din uthållighet, hur hårt du kniper och din muskelkontroll för att sedan ta fram det ultimata träningsprogrammet. Låt Lovelife Krush göra jobbet åt dig! 

Detta är dessutom en fullfjädrad orgasmframkallare av rang med flera olika vibrationsmönster!

Pris 1195:-

Läs mer och köp


Singelkulor

Bästa singel knipkulanKnipkula singel

En del nybörjare tycker att det känns bättre att använda en singelkula i början eftersom det blir lite enklare att knipa runt en kula istället för två. För att det ändå ska vara utmanande och effektiv träning är just denna kula lite tyngre än genomsnittet.

Pris 119:-

Läs mer och köp


Set med flera kulor

Bästa knipkulorna för gravidaJe Joue: Ami

Bäst i Test med högsta betyg!

Perfekt set för nybörjare som vill stärka upp sin bäckenbotten och bli riktigt vältränad! Tre olika kulor med olika vikt och mjukhet som hjälper dig tillbaka efter en graviditet. Att du får ett mycket bättre sexliv ett givetvis ett stort plus!

Pris 495:-

/las-mer-och-kop.jpg


Saker att tänka på när du ska köpa knipkulor

Det finns flera saker att ta med i beaktning inför ditt val av knipkulor. Här svarar vi på några av de frågor som ofta uppkommer när man funderar på att köpa knipkulor.

Bra

De allra flesta knipkulor fungerar relativt bra

Det finns hundratals om inte tusentals olika knipkulor att välja bland. Därför är det som sagt jättesvårt att välja vilka knipkulor man ska köpa. Framförallt ifall man som nybörjare på knipträning ska ge sig på att köpa knipkulor för första gången. (Det är just därför vi har valt ut några av de bästa knipkulorna som finns just nu.)

Det är lätt att bli överväldigad av alla olika val men kom ihåg att de allra flesta knipkulor fyller sin funktion och fungerar helt ok. Även de billigaste.

Är du bara ute efter ett enkelt träningsredskap för att öka effekten av dina knipövningar något kan många modeller göra det alldeles utmärkt.

Vill du däremot maximera effekten av dina ansträngningar och verkligen se till att du får resultat kan det vara klokt att välja ett par lite bättre knipkulor.

Frågetecken i pratbubbla

Köpa singelkula eller vanliga knipkulor?

Du har säkert sett att det finns knipkulor som endast består av en kula medan de allra vanligaste är att det är två kulor som sitter ihop. Vilken variant ska man då köpa och vad är det för skillnad?

Det vanligaste är som sagt att man köper två knipkulor som sitter ihop med varandra. De är framtagna för att maximera effekten av din knipträning genom att skapa ett motstånd och hjälper dig samtidigt att knipa på rätt sätt.

En del, kanske oftast nybörjare, tycker dock att det känns bättre att använda en singelkula istället för att behöva föra upp två stycken kulor.

Singelkulor ger också bra träning och hjälper dig att uppnå goda resultat snabbare jämfört med att bara göra vanliga knipövningar utan knipkulor.

Det är med andra ord till viss mån en smaksak. Båda varianterna kan ge mycket goda resultat.

Vikten spelar in

Är muskulaturen kraftigt förslappad kan det vara en bra idé att börja med att använda knipkulor med en lägre vikt. Eftersom en knipkula generellt sätt väger mindre än två kan en singelkula därför vara ett bra alternativ.

Var dock noga med att kolla vikten innan du köper eftersom en singlekula inte alltid väger mindre än två.

Köp ett set knipkulor ifall du är osäker

Är det ditt första köpa kan vi rekommendera att köpa knipkulor i ett set om tre. Det finns flera märken som erbjuder sådana set där du får en singelkula, en dubbel och en som är lite tyngre.

På så sätt kan testa dig fram och se vad som passar just dig bäst. Ofta är det ett bra köp tack vare att du kanske börjar med den lättaste och sedan byter upp dig ju bättre tränad du blir.

Storlek

Hur stora knipkulor ska jag köpa?

Du kanske inte har tänkt på det men knipkulor kommer i ett flertal olika storlekar. Den absolut vanligaste storleken är 3-4 cm i diameter. Det brukar vara ergonomiskt riktig för de allra flesta.

Det finns dock även andra storlekar så ifall man tycker det känns obehagligt kan man köpa en lite mindre storlek istället. Det är dock viktigt att knipkulorna är tillräckligt stora för att fungera som ett motstånd när du kniper.

Att köpa knipkulor i en mindre storlek gör att det oftast blir svårare att hålla kvar dem ifall du t.ex. står upp. Speciellt ifall knipkulorna dessutom är tunga.

Även här kan det vara klokt att köpa ett set om flera knipkulor så att du kan testa dig fram till vilka som känns bäst för dig i början.

Geishakulor eller samlagskulor är kulor som används under sex men som även kan användas som knipkulor. Dessa är dock små och tunga vilket gör att de passar bäst för lite mer erfarna eller vältränade kniptränare.

Vikt

Hur tunga knipkulor ska jag köpa?

Det finns som vi tidigare nämt dessutom flera olika vikter på knipkulor vilket kan göra det lite förvirrande vid köp. För att göra det något enklare att komma ihåg kan man se det lite grann som styrketräning. Ju tyngre vikter du använder desto jobbigare blir det att lyfta.

Börja därför med ett par aningen lättare knipkulor och testa hur det känns. Det är bättre att byta upp sig senare istället för att köpa ett par som inte passar dig så bra. Risken är då stor att de inte kommer att användas och att knipträningen istället glöms av.

En del knipkulor säljs smart nog med flera utbytbara vikter. Det är helt perfekt för dig som inte riktigt vet vad du ska köpa till att börja med.

Då har du dessutom möjligheten att öka på vikten och därmed svårighetsgraden i takt med att du blir bättre tränad.

Som vi skrev här ovanför så är det inte bara vikten som påverkar svårighetsgraden utan även storleken. Små, kompakta och tunga knipkulor, som exempelvis geishakulor, är mycket svårare att hålla kvar jämfört med vanliga knipkulor.

Frågetecken i pratbubbla

Spelar materialet någon roll?

När du ska köpa knipkulor kommer du märka att de finns i ett flertal olika material. Behöver man ens tänka på vilket material kulorna är tillverkade och spelar det egentligen någon roll?

Det kan det faktiskt göra...

Vi rekommenderar främst knipkulor i silikon eller metall som båda är bra och kroppsvänliga material som man dessutom enkelt kan rengöra effektivt.

Silikon

Silikon är det absolut vanligaste materialet knipkulor är tillverkade i. Det är hudvänligt, hygieniskt och enkelt att rengöra.

Tänk dock på att du aldrig ska använda oljebaserade eller silikonbaserade glidmedel på knipkulor tillverkade i silikon. Det kan nämligen förstöra materialet. Använd istället vattenbaserat glidmedel.

Bomullssnöre

De allra billigaste knipkulorna kan vara tillverkade i t.ex. PVC och kulorna hålls ihop med hjälp av ett bomullssnöre.

Trots att sådana knipkulor absolut kan vara ett bra träningsredskap rent effektmässigt är dessa inte att föredra.

Med tanke på materialet är dessa inte tillräckligt hygieniska. Du kan helt enkelt inte rengöra produkten på ett tillfredställande sätt. Något som är särskilt viktigt när det kommer till sexleksaker och knipkulor.

Latex

En del knipkulor kan innehålla latex vilket inte är ett bra material för dig som är känslig eller allergisk. Numera finns det dock knappt några knipkulor med latex. En del butiker väljer att inte sälja knipkulor med latex överhuvudtaget.

Detta för att det helt enkelt finns så mycket bättre material att använda sig av till just det här ändamålet. Nu för tiden säljs nästan bara silikonkulor istället för latex.

Hårdplast/PVC

Även hårdplast är ett populärt material att använda sig av vid tillverkning av knipkulor. Det används ibland i kombination med silikon.

PVC, som är en av de vanligaste plastsorterna, kan dock enligt vissa vare mindre säkert för kroppen på grund av det kan vara något poröst. Därför är silikon, glas eller metall ett säkrare material. Det man kan tänka på är att rengöra extra noga där det eventuellt finns skarvar och glipor.


Tips på rengöringsmedel

Rengör knipkulorna

Hygiene är en dryg bakteriedödande gel för sexleksaker som tar bort minst 99.9% av de vanliga bakterierna. Passar perfekt till rengöring av dina knipkulor efter användning.

Pris 79:-

/las-mer-och-kop.jpg


Glöm inte köpa glidmedel till knipkulorna

Vid användning och träning med knipkulor rekommenderas att först stryka på lite glidmedel på knipkulorna och i slidmynningen. Se bara till att köpa ett glidmedel som fungerar bra till det material som dina knipkulor är tillverkade i. Vattenbaserade glidmedel passar däremot till alla knipkulor och sexleksaker.


Vattenbaserat glidmedel

Ekologiskt glidmedel

Ekologiskt glidmedel med toppbetyg!

Ett vattenbaserat glidmedel som med fördel används till alla typer av knipkulor.

Pris 129:-

/las-mer-och-kop.jpg


Butik

Bästa ställena att köpa knipkulor online

När du har bestämt dig för att du vill köpa knipkulor online kommer nästa fråga. Vilken butik är bäst att köpa knipkulor ifrån?

Det finns ju som bekant en hel del butiker som säljer sexleksaker och intima hjälpmedel online. Vissa är bättre än andra men de flesta av de svenska stora butikerna håller hög klass, så du behöver inte vara orolig.

Ofta har dessa dessutom större utbud av knipkulor jämfört med t.ex. apoteket.

Här är våra tre favoriter som alla har grymt bra villkor, kundtjänst och utbud. Oavsett vilken av dessa du väljer att köpa dina knipkulor ifrån kommer du vara säker på att du får en bra shoppingupplevelse.

Och du behöver inte vara orolig för att det är ifrån ett sexleksaksföretag du beställer. Allt skickas 100% diskret i kartonger utan logotyper eller annat.

Bäst Bättre Bra
Sinful.se Joyland.se Vuxen.se