Knipkulor och gravid?

Är du gravid och känner att du skulle behöva träna din bäckenbotten? Det bästa är ju såklart att börja med knipkulor redan innan du blir gravid för att stärka upp din bäckenbotten och för att bland annat minimera problem och återhämtningstid efter förlossningen. Men kan man använda knipkulor som gravid? Javisst kan du det. Här kan du läsa om vad du behöver tänka på innan du använder knipkulor som gravid. 

Använd knipkulor efter förlossning

Vanliga besvär vid graviditet

Tyvärr är det väldigt vanligt med inkontinens, dvs urinläckage, under och efter graviditet. Faktum är att 1 av 3 mammor får besvär med ansträngningsinkontinens efter förlossningen. Det är kanske egentligen inte så konstigt med tanke på vilken enorm påfrestning det är för bäckenbotten under en graviditet. Som tur är går det faktiskt att förebygga dessa besvär till en viss del med hjälp av knipträning. Det är framförallt mycket viktigt att knipträna med knipkulor efter förlossningen för att återställa försvagade muskler. Läs hur man gör under "Hur använder man knipkulor?".

Börja med knipkulor i god tid

Det är en god idé att redan innan du blir gravid börja med knipövningar för att stärka dina muskler i bäckenbotten. En vältränad slida klara nämligen en förlossning bättre samtidigt som du snabbare kommer kunna återhämta dig efter förlossningen. Dessutom minskar risken för framfall om du regelbundet använder knipkulor. 

Vilka knipkulor ska man välja som gravid?

Under din graviditet är det såklart extra viktigt att välja knipkulor som är hudvänliga och skonsamma för kroppen. Köp därför ett par som inte innehåller toxiner eller ftalater och som dessutom är lätta att rengöra.


Tips för gravida

/knipkulor-set.jpgJe Joue: Ami

Perfekt set för gravida med tre olika storlekar och vikter. Passar utmärkt både före och under graviditeten samt efter förlossningen. Tillverkade i hudvänligt material och mycket lätta att rengöra och hålla bakteriefria.

Pris 495:-

/las-mer-och-kop.jpg


Var extra nogrann med hygienen

Eftersom du under en graviditet är mer känslig mot infektioner är det därför mycket viktigt att tänka på hygienen. Rengör dina knipkulor noggrant med bakteriedödande medel innan och efter använding så är det ingen fara.

Catchlife Hygiene är en bra rengöringsgel som vi varmt kan rekommendera.

Vänta med knipkulor efter förlossning tills efterkontrollen

Genom regelbundna knipövningar återhämtar sig en förslappad slidmuskulatur snabbare efter en förlossning. Tack vare ökad blodgenomströmning kan kroppen dessutom läka på ett bättre sätt. Det är dock viktigt att du efter en förlossning först läker helt innan du börjar med knipkulor igen. Vänta gärna tills du har varit på efterkontrollen hos din barnmorska så att du vet att allt är bra innan du börjar träna igen.